Denna veckan har vi färglära..

Eftersom min kamera är ute på villovägar just nu så blir det tyvärr inte några bilder idag från denna veckan.
Men men, det är ju trots allt bara tisdag.

Igår vaknade jag med en helvetes förkylning som verkligen knockade mig ur skorna. Kände mig halvt överkörd men tog mig ändå till skolan vilket var tur eftersom jag skulle lära mig folieslingor som jag missade förra veckan när jag var hemma och var sjuk.

Idag är det bättre med förkylningen men nu har smaksinnet sprungit iväg istället. :( That's life.

Idag har det varit mest teori i skolan. Först genomgång med Micha på frågor som vi håller på med denna veckan. Mycket om färgförändrande behandligar. Sen hade vi ekonomi med Christian, där vi får lära allt om hur an startar ett eget företag. Vi ser nog lite frågande ut allihopa när man pratar om månadsdeklaration, sociala avgifter och arbetsgivaravgifter. Men vi kommer nog snart in i det.
Minst sagt har det varit en relativt seg dag. Det är ju så, det går mycket fortare när vi har praktiskt arbete. :)

 Vår underbara färglära bok.

Ett gott skratt får man iallafall

Vill bara rekomendera denna sidan. Jätte rolig sida när man kan gå in och testa lite olika roliga frisyrer som man kan passa i. www.hairstyledesign.com

Nu har man suttit ett tag och pluggat inför provet imorgon. Färglära! Rätt kul faktiskt när man förstår vad det handlar om. Imorgon är det full rulle, så blir det när man ligger hemma som ett kolli i soffan i två dagar. Men men.






Ett gott skratt får man iallafall

Vill bara rekomendera denna sidan. Jätte rolig sida när man kan gå in och testa lite olika roliga frisyrer som man kan passa i. www.hairstyledesign.com

Nu har man suttit ett tag och pluggat inför provet imorgon. Färglära! Rätt kul faktiskt när man förstår vad det handlar om. Imorgon är det full rulle, så blir det när man ligger hemma som ett kolli i soffan i två dagar. Men men.






Definition av Soufflén

Lite definition som jag glömde bort. Det underbara Soufflén används till i princip allt. Enligt burkens användningsinstruktioner ska den användas först och främst till lockigt hår.
Men enligt både min lärare, leverantören från label.m och egna erfarenheter kan den användas till alla sorters hår. Man kan inte riktigt förklara produkten men den tillför en viss "strävhet" till håret som på sätt och vis kan liknas vid saltvattenspray, fast ändå inte. Den hjälper till att busa till håret lite.

Det enda jag kan säga är bara, Prova den!


Sjuk och måttligt uttråkad...

Sitter hemma idag också och är sjuk. :( Tråkigt så in i helvete. Haha. Men men, imorgon ska jag till skolan iaf hade jag tänkt. Förhoppningsvis mår jag bättre på morgonen då. Febern är iaf borta nu.

Då var det dags igen. Jag gjorde det man aldrig ska göra (spec när man redan vet vad som kommer att hända) och ställde mig på vågen. Ingen bra idé faktiskt. Så nu är det dags för pulver diet igen. Jag kommer inte att vara trevlig denna veckan om vi säger så.

I skolan håller vi som sagt på med färgning, visserligen har jag ju missat allt denna veckan pga min underbara feber.


Tänkte ge ett litet tips idag iallafall:
 
Label.m har en underbar produkt som heter Soufflé som ursprungligen togs fram för Jennifer Aniston nu hon var med i Vänner.
Vill man inte bara ha hennes hår?

//Frisessa

Första riktiga stylingen..


                           
Helgen var nu avklarad. Efter mycket nervositet, förhoppningar och styling träning spenderades fredagen och lördagen på Nova Lund för styling och insamlig i förmån för Rosa Bandet. Man fick skänka en slant och sen komma upp på scenen och bli stylad av oss på Skult Education. Sen fick man även en trevlig liten goodie bag med diverse saker i. Insamlingen gick riktigt bra och det känns skönt att ha gjort detta eftersom det är för en riktigt bra sak. Alla pengarna som vi samlade in gick oavkortat till Rosa Bandet.
Lite förberedelser innan stylingen

Det var verkligen olika personer i olika åldrar som blev stylade. Allt från 3 åriga flickor som ville ha prinsesslockar till 50-60 åriga damer som ville ha ett litet lyft och därimellan killar och tjejer i alla åldrar. Riktigt roligt att det var så stor variation.

 

Oh well, idag skulle man egentligen vara tillbaka i skolan men tyvärr sitter jag hemma med feber medans dom andra i skolan får träna vidare på färgning och jobba på vårt "starta eget"-företag. It sucks to be home. :(

Nu ska jag återgå till mitt tv-tittande och hoppas på att jag ska må bättre sen.

 Leverantörerna Glenn och Jesper från Loreal och Tigi.

//Frisessa


Så skulle ju detta vara en aktiv blogg...

Men egentligen visar det väl bara hur mycket jag har att göra. Haha. I förra veckan började vi lite med att färga håret på varandra. Mycket roligt!

Nu denna veckan blir det mycket styling och förberedelser inför helgen! Då är det nämlien Rosa bandet dagar på Nova Lund och vi på Skult Education kommer vara där och styla alla som vill bli stylade.
Super-erbjudanden på produkter från Loreal, Label M och Tigi vad jag vet, så kom dit och bli fixad i håret inför kvällen, unna dig lite hår-lyx och skänk en slant till rosa bandet!
Fredag 10-20
Lördag 10-17
 Alexandra blev riktigt snygg i håret idag.

Idag har vi även dragigt igång ordentligt med färgläran i teorin. Mycket nummer att hålla i huvudet men det ska nog lösa sig. Kundmottagningen närmar sig med stora steg vill jag lova!

Frida fick håret fixat av Tea
   
                                    Förra veckan permanentade vi alla 23 i klassen Linas hår

Ett litet morgon inlägg....

Då ska man iväg till skolan nu så det blir inget långt inlägg. I tisdags hade vi praktik på salong och jag spenderade den dagen på min lärares salong "Vild & Vacker" i Malmö. Dagen var jätte rolig trots att ingen av oss elever fick klippa några kunder (Vilket visserligen var tur).

Ojdå, nu börjar klockan bli mycket, skriver mer sen ikväll.


//Frisessa <3

RSS 2.0